Ingelise står glatt och hälsar alla förväntansfulla resenärer välkomna ombord iförd reglementsenliga vita handskar. Hon har i dagarna blivit kabinchef men ännu inte fått galonerna på ärmarna påsydda, men dessa är beställda och på gång;-)

I gaten ser Ingelise till sin glädje att kollegan Pia ska följa med, Detta kommer bli en kul flygning garanterat. Hon kan även se en stilig steward gå ombord, och det är ju inte fel. Dock har Ingelise redan sin drömsteward Lasse i sitt liv. (Fakta, Lasse, mer känd som den duktige flyglitteratursförfattaren Lars-Åke Holst)

Hoppsan, den flörtige RedCapkillen från SAS som hälsade på och smörade till sig en Fazerchokladbit innan ombordstigning glömde sin cap. Jaja, redan bordat och klart för start så den får snällt följa med till Israel och åter,-) Hmm, detta är nog ett jobb jag skulle vilja prova någon gång tänker Ingelise. (Fakta, den riktige Ingelise utbildade sig till RedCap senare i karriären. Se bild på hennes RedCapnamnbricka som är bevarad i min samling under denna flik. RedCap heter egentligen Handling Coordinator)

På med serveringsförklädet och stuva undan den bruna reservtröjan. Nu ska det serveras rom och lax till första klass. På ett vackert litet silverfärgat fat viks en tygservett som en vulkan där en liten bit kolsyreis läggs under och avger en fin rökeffekt. Runt denna läggs Fazerchokladbitar för servering. (Obs, om någon som läser detta har ett sådant fat och servett i original så är jag intresserad av att köpa loss det)

En liten stund till övers, och några förstaklass resenärer uteblev som vanligt. Då är det ju nästan brottsligt att inte smaska i sig de överblivna laxbitarna och rommen. Att flyga är att leva tänker Ingelise nöjt,-)

Här fortsätter den före detta flygvärdinnan Ingelise vidare som flygvärdinna på nätet och i min samling. Mer information och bilder kommer:-) Texterna under skyltdockorna är baserade på verkligheten men stämmer inte varken tidsmässigt eller i övriga detaljer exakt. Dessa är egentligen för att levandegöra bilderna lite.