Statsbesöskplan pÄ ingÄng, poliser kontrollerar alla gater. Pia Àr dock lugn, med sitt förordnande frÄn luftis öppnas alla dörrar utan problem;-)

Nog ser Pia lite extra glad ut dÄ hon just fÄtt veta att bÀsta kollegan kabinchef Ingelise ska medfölja pÄ resan till Israel. Och just det ja, den snygge och trevlige stewarden skulle ju med pÄ denna flight han med,-)

Snabbt in i gally och börja koka kaffe direkt. Ingen tid att förlora, en del folk frÄgar om kaffe redan innan man lÀmnat marken. Dock gÄr sÀkerheten givetvis först och servering pÄbörjas först efter man planat ut lugnt i luften.

BÀst att ta en extra koll, och jo dÄ, den stiliga namnbrickan sitter rÀtt. Redo för att tillfredsstÀlla alla förvÀntansfulla resenÀrer med allt frÄn plastvingar Ät barn, till starkvaror Ät en törstiga norrlÀnning.

Nu Ă€r serverande över för en liten stund och det varma serveringsförklĂ€det kan tas av. De tvĂ„ snĂ„la norska damer som delade pĂ„ en flygplansburkstorlek av Solo (För dom yngre lĂ€sarna Fanta), önskar nu fĂ„ de gratis stödstrumporna man kan fĂ„ pĂ„ lĂ„ngflygningar. SĂ„ Pia tar med nĂ„gra och börjar dela ut till behövande. NĂ„got par slinker Ă€ven med hem dĂ„ och dĂ„, för vem vet, i framtiden kanske nĂ„gon tacksam samlare behöver nĂ„gra till att levandegöra en skyltdockađŸ€”đŸ˜‰

Handskar som förr var godkÀnda och krav för flygvÀrdinna, men köptes dock in enskilt av personalen. Detta par Àr inköpt pÄ NK i Malmö. Dessa Àr en mycket uppskattad gÄva till min samling, och har burits av givaren i början av 80-talet, dÄvarande flygvÀrdinnan Pia Pedersen som var baserad pÄ SAS CPH.

Sjal för flygvÀrdinna till vinteruniform som var i bruk mellan 1971-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dÄvarande flygvÀrdinnan Pia Pedersen som var baserad pÄ SAS CPH.

Sjal för flygvÀrdinna till sommaruniform som var i bruk mellan 1967-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dÄvarande flygvÀrdinnan Pia Pedersen som var baserad pÄ SAS CPH.

Ett par sockar för passagerares komfort. OanvÀnda i originalförpackning ... EngÄngs sockar för nattflygningar etc. FÀrgen har ljusnat under de nÀra 40 Är som gÄtt sedan tillverkningen. Detta par Àr en gÄva frÄn dÄvarande flygvÀrdinnan Pia Pedersen.

Ett par sockar för passagerares komfort. OanvÀnda i originalförpackning ... EngÄngs sockar för nattflygningar etc. FÀrgen har ljusnat under de nÀra 40 Är som gÄtt sedan tillverkningen. Detta par Àr en gÄva frÄn dÄvarande flygvÀrdinnan Pia Pedersen.

UtbildningspÀrm för flygvÀrdinna frÄn tidigt 80-tal, dock utan innehÄll. Förmodar att denna pÀrmtyp redan dÄ varit i bruk sedan 60-talet. Nu utgör den en bit hÀrlig historia i min samling i kombination med förvaring av dokumentation frÄn detta samlaromrÄde.

HÀr fortsÀtter den före detta flygvÀrdinnan Pia vidare som flygvÀrdinna pÄ nÀtet och i min samling. Mer information och bilder kommer:-) Texterna under skyltdockorna Àr baserade pÄ verkligheten men stÀmmer inte varken tidsmÀssigt eller i övriga detaljer exakt. Dessa Àr egentligen för att levandegöra bilderna lite.